معرفي واحد:
تامين، حفظ و ارتقاء سلامت تغذيه اي بيماران بستري به عنوان بخشي از روند درمان بيماران ، از طريق اجراي مداخلات و مراقبت هاي تغذيه اي ، آموزش و ارائه مشاوره غذايي به بيماران و همراهان ايشان ،تهيه و توزيع غذاي همراهان و پرسنل شاغل در هر شيفت و نهايتا نظارت بر حسن اجراي برنامه ي فوق الذكر از جمله وظايف اين بخش مي باشد.
اين واحد خدمات خود را در قالب پنج قسمت ، آشپزخانه (Cateraing)، اوديت و يا بازرسي (audit) آمار ، آموزش و واحد مشاوره تغذيه و رژيم درماني بيماران بستري (in-patient) ارائه مي دهد.
1- آمار
برآورد مقدار مواد اوليه مورد نياز جهت سفارش صبحانه، ناهار و شام روزانه بيمار ،همراه و پرسنل همچنين به روز رساني و ثبت آمار غذاي درخواستي و غذاي تهيه و توزيع شده از طريق اين واحد انجام مي گردد.
2- آشپزخانه (Cateraing)
تهيه و توزيع در حدود 5000 پرس غذا اعم از صبحانه، ناهار و شام روزانه بيمار، همراه و پرسنل و حدود 140 ليتر فرمولوي گاواژ از طريق اين واحد انجام مي پذيرد. لازم به ذكر است در حال حاضر ارائه خدمات در اين واحد به بخش خصوصي واگذار شده است.
3- بازرسي
نظارت بر عملكرد و حسن انجام كار شركت عهده دار تهيه و توزيع غذاي از نظر نيروي انساني، بهداشت، كيفيت و كميت مواد اوليه و غذاي طبخ شده از طريق اين واحد انجام مي گيرد.
4- مشاوره تغذيه و رژيم درماني
اين قسمت خدمات باليني خود را به دو صورت ارائه مي دهد. كليه بيماران بستري در بخش هاي مراقبت هاي ويژه به صورت روزانه و روتين مورد ارزيابي قرار گرفته و همچنين نوع و حجم مايع گاواژ دريافتي با توجه به وضعيت تغذيه بيمار ارزيابي شده و سفارش تهيه و توزيع آن به واحد آشپزخانه داده مي شود. جهت ساير بخش هاي باليني بيمارستان نيز ارائه خدمات در زمينه مشاوره تغذيه در صورت درخواست از طرف پزشك معالج صورت مي گيرد.
5- آموزش
بررسي توانمنديهاي شغلي و نيازهاي حرفه اي وغير حرفه اي آموزشي كاركنان بخش تغذيه باليني و انجام هماهنگي هاي لازم به منظور برگزاري برنامه هاي آموزشي مرتبط ، همچنين آموزش بيماران ارجاعي از درمانگاه سلامت از جمله وظايف اين واحد مي باشد.
شرح وظايف:
1- طراحي، ايجاد استقرار و به روزآوري سيستم كنترل مواد اوليه مورد نياز آشپزخانه
2- طراحي، ايجاد، استقرار و به روزآوري سيستم آمارگيري امور تغذيه با استفاده از سيستم HIS به منظور استخراج آمار روزانه غذاي مورد نياز جهت پخت
3- انجام كليه امور در زمينه نظارت بر فرآيند هاي واحد تغذيه و رژيم درماني
4- ارائه كليه خدمات آموزشي در زمينه تغذيه صحيح و همچنين ارائه مشاوره مربوطه به رژيم درماني به بيماران
5- تنظيم و ارائه برنامه غذائي بيماران بخش هاي مختلف بيمارستان به آشپرخانه به صورت( روزانه، هفتگي، ماهانه)
6- تدوين و تنظيم برنامه غذايي (روزانه، هفتگي، ماهانه) براي پرسنل، پزشكان و كادر درماني با ملاحظه تأمين مواد ضروري ومورد نياز بدن به همراه حفظ تنوع برنامه و ملاحظه فصول سال و مواد اوليه در دسترس و ارائه به واحد آشپزخانه جهت اجراي برنامه ها
7- برنامه ريزي در جهت اطلاع رساني مناسب به پرسنل و پزشكان در زمينه نحوه رزرو نمودن غذا در سيستم اتوماسيون امور تغذيه
|