نام و نام خانوادگي سرپرست115 شهرستان : مصطفي يوسفوند
تلفن:4224015-115
همكاران واحد:آقايان سيف آبادي،طوني،دبيري،ميرنظيري،حاتمي،لك و....
|
شهرستان ازنا داراي يك واحد مستقل 115در محل بيمارستان امام علي (ع) مي باشد وداراي يك ايستگاه بين جاده اي محمود اباد در مسير جاده اي شهرستان ازنا ودورودو يك ايستگاه بين جاده اي در مسير شهرستان ازنا و شهرستان اراك و
نيز موفق به جذب يك دستگاه امبولانس جهت ارايه خدمات مطلوب به مردم شريف شهرمومن آباد وروستا هاي بخش جاپلق شرقي مي باشد.
كار اورژانس 115 چيست؟
وظيفه اورژانس پيش بيمارستاني رسيدگي به موارد فوريتهاي پزشكي و ارائه خدمات به مصدومين و بيماران اورژانسي مي باشد.


به چه مواردي فوريتهاي پزشكي گفته مي شود؟
بيماريها و حوادث اورژانس به مواردي اطلاق مي گردند كه در صورت عدم ارائه به موقع اقدامات امدادي - درماني ، منجر به صدمات عضوي و يا جاني و نيز مشكلات رواني بيمار ميشود.
مثالهايي از موارد اورژانس:
اورژانس هاي قلبي
احساس درد و سنگيني يا فشار در قفسه سينه و احساس سوزش در ناحيه پشت جناغ، مواردي است كه ما را به درد با منشاء قلبي مشكوك مي نمايد.
از علائم همراه بيماري هاي قلبي ، تنگي نفس ناگهاني ، ضربان نا منظم قلب به شكل ناگهاني ، فشارخون بالا و يا افت فشار خون ،حالت تهوع و استفراغ،تعريق و سوزش معده و عدم هضم غذا مي باشد.
اورژانس هاي تنفسي
يكي از نشانه هاي هشدار دهنده بيماري هاي تنفسي ، تنگي تنفس است. بايد توجه داشت كه " تنگي نفس به معناي تنفس تند نيست" بلكه حالتي است كه فرد در آن وضعيت به سختي و به شكل غير عادي تنفس مي كند.
اورژانس هاي گوارشي
از مواردي كه در بيماريهاي گوارشي، نياز به مداخله اورژانس دارد، مي توان به خونريزي هاي گوارشي ( استفراغ خوني يا مدفوع قيري شكل)، درد شكم به شكل حاد كه با حساسيت شكم ، استفراغ و يا بي اشتهائي همراه است اشاره كرد. عوارض ناشي از ضربه هاي شديد به شكم نيز جزو موارد اورژانس تلقي مي شود.
اورژانسهاي زنان و زايمان
در خانم هاي باردار، هرگونه سقط، تشنج، فشار خون بالا به همراه تاري ديد و تورم دست و پا ، خونريزي هاي شديد و شروع دردهاي زايماني در صورتي كه دسترسي به پزشك ميسر نباشد، به عنوان بيماري هاي اورژانس مطرح هستند.
اورژانس هاي اعصاب
موارد زير در بيماري هاي اعصاب ، نياز به مداخله اورژانس دارند:
1- تشنج و حمله صرعي
2- سكته مغزي با علائم فلج اعضا، اختلال تكلم و موارد ديگر
3- اختلال سطح هوشياري
4-سردردهاي شديد و ناگهاني به همراه سفتي گردن و استفراغ مكرر
5- ضربه به جمجمه يا ستون فقرات به دنبال سقوط از بلندي ها و يا تصادف با خودرو
اورژانسهاي محيطي و شغلي
حوادث محيطي و شغلي، طيف وسيعي از موارد اورژانس را در بر مي گيرند كه مهم ترين آنها عبارتند از:
تصادف با وسائط نقليه ، سقوط از بلندي ، سوختگي ، برق گرفتگي ، ريزش آوار ، مسموميت هاي داروئي و شيميائي ، خودكشي ، گزيدگي توسط مار، عقرب و ساير جانوران ، غرق شدگي.
اورژانس هاي دستگاه اسكلتي
اين بيماريها عبارتند از شكستگي هاي باز يا بسته استخوان ها ، در رفتگي در مفاصل و اندام ها ، پارگي وسيع بافت نرم در اندام هاي بدن.
اجزاء يك واحد امدادي اورژانس پيش بيمارستاني 115 چيست؟
1- پرسنل تخصصي ( پرسنل با تحصيلات دانشگاهي -مدارك تحصيلي فوريتهاي پزشكي ، پرستاري و بيهوشي)
2- تجهيزات تخصصي اورژانس پيش بيمارستاني از جمله وسايل ثابت سازي و انتقال بيمار ، كيف احياء به همراه داروهاي ضروري و وسايل مديريت راه هوايي مي باشد.
3- وسيله نقليه كه بسته به محل ماموريت و نوع ماموريت متفاوت مي باشد ( خوردروي آمبولانس ، موتور سيكلت يا هلي كوپتر امداد )
واحد اعزام شده در محل حادثه با انجام معاينه اوليه و گرفتن شرح حال از بيمار ، اقدامات اوليه از جمله باز كردن راه هوايي ، كنترل خونريزي و ثابت سازي اندام شكسته را انجام مي دهد در ادامه با كمك وسايل مخصوص حمل بيمار ، مصدوم را به داخل آمبولانس انتقال داده و ضمن هماهنگي با اتاق فرمان براي تعيين مركز درماني پذيرنده بيمار ، ادامه درمان بيمار را در داخل آمبولانس انجام خواهد داد. چنانچه تعداد مصدومين درمحل حادثه بيش از يك مورد باشد و همگي نياز به انتقال به مراكز درماني داشته باشند ، اولين واحد امدادي اعزام شده به محل وظيفه بررسي همه مصدومين و انجام اقدامات اوليه براي آنها را دارد در واقع اين واحد اعزامي وظيفه فرماندهي حادثه در بعد سلامتي صحنه حادثه را برعهده داشته و به دسته بندي مصدومين از نظر اولويت رسيدگي و دريافت خدمات اورژانسي و انتقال مي پردازد.
چگونه با برقراري تماس تلفني از خدمات اورژانس استفاده كنيم؟
وقتي با تلفن اورژانس ( شماره 115)تماس ميگيريد، در مورد وضعيت فعلي بيمار و نوع حادثه از شما سوال مي شود. اگر با چندين مصدوم مواجه شدهايد، در درخواست خود به تعداد مصدومين و نوع آسيب آنها اشاره كنيد اينكار باعث افزايش سرعت عمل و دقت تصميم گيري در پرسنل اتاق فرمان اورژانس خواهد بود. اگر در مورد موقعيت مكاني خود مطمئن نيستيد، هراس به خود راه ندهيد. سعي كنيد از افراد محلي و اطرافيان موقعيت جغرافيايي محل را جويا شويد.
در تماس با اتاق فرمان اورژانس سعي كنيد خونسردي خود را حفظ كنيد تا بتوانيد تمام اطلاعات موردنياز را ارايه كنيد.
اطلاعاتي كه بايد در اختيار اورژانس قرار دهيد؟
جزييات زير ضروري هستند:
- شماره تلفن خودتان
- محل دقيق حادثه
در صورت امكان، نام يا شماره جاده را بدهيد. هرگونه تقاطع يا نشانه ديگر را ذكر كنيد.
- نوع و سنگيني مورد اورژانس ، به عنوان مثال «حادثه رانندگي دو ماشين جاده مسدود شده و سه نفر گير افتاده است »
- تعداد، جنس و سن تقريبي مصدومان و هر چيزي كه در مورد وضعيت آنها ميدانيد؛ بهعنوان مثال «مرد، پنجاه و چند ساله، مشكوك به حمله قلبي، ايست قلبي».
- جزييات هر نوع خطر مثل گاز، مواد سمي، صدمه خطوط نيرو يا وضع آب و هوا (مثلاً مه يا جاده يخ زده).
اقدامات افراد حاضر در صحنه تا رسيدن واحد امدادي اورژانس 115 چيست ؟
بعد از برقراري تماس با شماره 115 و دادن شرح حال بيمار و آدرس محل حادثه به موارد زير توجه نموده و خود و ديگران را ملزم به رعايت آنها بدانيد.
1- سعي كنيد آرامش خود را حفظ كنيد و ديگران را نيز به آرامش و پرهيز از اقدام عجولانه تشويق نماييد.
2- راه را براي رسيدن نيروهاي امدادي به محل حادثه باز نگه داريد چنانچه باز كردن مسير نياز به كمك نيروي پليس دارد حتما موارد را با پليس 110 در ميان بگذاريد. در تصادفات چنانچه محل حادثه در نقطه اي قرار دارد كه هر لحظه امكان ورود ماشين هاي ديگر به محل حادثه و خطر برخورد با مصدومين و خودرو آنها وجود دارد ( بعد از پيچ يا نقاط كور)، در فاصله اي دورتر از محل حادثه ديگررانندگان را از وجود خطر در مسير آگاه سازيد.
3- وسيله نقليه خود را در محلي دورتر از محل حادثه پارك كنيد.
4- از جابجا كردن مصدوميني كه امكان صدمات سرو گردن و ستون فقرات در آنها وجود دارد بپرهيزيد. چنانچه محل حادثه احتمال آسيب بيشتر را براي مصدوم بهمراه دارد مانند زماني كه اتومبيل آتش گرفته و يا در حال سقوط در پرتگاه است با رعايت احتياط و با حداقل حركت ، مصدوم را از محل خارج سازيد.
5- چنانچه مصدوم در محل حادثه گير افتاده مانند شخصي كه در اثر تصادف در اتومبيل خود حبس شده و دربها باز نمي شود حتما از نيروهاي امداد نجات ( در شهرها آتش نشاني و در جاده هلال احمر ) تقاضاي كمك نماييد و حتي المقدور از اقدام براي رها سازي بيمار در شرايط عادي بپرهيزيد.
6- هرگز به بيمار و مصدوميني كه هوشياري آنها كامل نيست آب و غذا ندهيد زيرا بدليل عدم هوشياري كامل و ناتواني در بلع ، ممكن است آب و غذايي به بيمار مي دهيد راه هوايي بيمار را ببند و باعث خفگي وي شود.
در هنگام تماس با فوريتهاي پزشكي (115) چه مسائلي را بايد رعايت كنيم؟
- حفظ خونسردي
- پاسخگويي به سوالات پزشكان و پرستاران 115 (در مورد سن، جنس و تعداد مصدومين ، سابقهي بيماري، نحوهي بروز حادثه)
- دادن نشاني كامل و در صورت امكان نام يا شماره كوچه و خيابان (اگر در مورد موقعيت مكاني خود مطمئن نيستيد ، هراس به خود راه ندهيد ، سعي كنيد از افراد محلي واطرافيان موقيعت جغرافيايي محل را جويا شويد.)
- بكار بستن توصيههاي پزشكان و پرستاران 115 تا رسيدن اكيپ امدادي
- دادن اطلاعات در خصوص خطرات موجود در محل حادثه مثل وجود مواد سمي ، آسيب سيمهاي برق يا وضعيت آب و هوا (مه يا جاده يخ زده)
|